Bouwkundige keuring Stramproy

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Stramproy laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Stramproy.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Stramproy onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stramproy inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Tevens weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Stramproy.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Stramproy

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Stramproy (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een kostenberekening om het woonhuis in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €310 en €465. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het schema hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Stramproy.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Bovenwoning87 m2€290 – €320
Rijtjeshuis108 m2€345 – €380
Kopwoning145 m2€410 – €435
Geschakelde woning153 m2€450 – €490
Vrijstaand196 m2€520 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stramproy die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kelpen-Oler, Ospel, Nederweert-Eind, Sterksel en Gastel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stramproy-6039

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Stramproy bekijkt een onpartijdige expert het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Stramproy). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Weert loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie