Bouwkundige keuring Oldeouwer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oldeouwer inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oldeouwer.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oldeouwer checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldeouwer plannen

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oldeouwer.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oldeouwer

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oldeouwer en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €315 en €465. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oldeouwer.

Soort woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio83 m2295 – €310
Rijwoning113 m2€335 – €365
Hoekhuis134 m2€400 – €450
Geschakelde woning156 m2€455 – €505
Landhuis193 m2€525 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldeouwer die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule, Broek, Goingarijp en Delfstrahuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldeouwer-8515

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oldeouwer controleert een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oldeouwer). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie