Bouwkundige keuring Ouwster-Nijega

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ouwster-Nijega laten doen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ouwster-Nijega.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ouwster-Nijega benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ouwster-Nijega afspreken

Direct inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de gevel en en of er sprake is van lekkages. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ouwster-Nijega.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ouwster-Nijega

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ouwster-Nijega (regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €295 en €475. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ouwster-Nijega.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte kosten
Bovenwoning96 m2300 – €310
Rijtjeshuis111 m2€355 – €365
Hoekpand147 m2€410 – €435
Twee onder één kap169 m2€460 – €480
Vrijstaand178 m2€520 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ouwster-Nijega die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ouwsterhaule, Broek, Goingarijp, Delfstrahuizen en Rohel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ouwster-nijega-8514

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ouwster-Nijega checkt een onpartijdige deskundige de woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ouwster-Nijega). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente De Fryske Marren loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie