Bouwkundige keuring Grootebroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Grootebroek laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina lees je meer aanvullende informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Grootebroek.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Grootebroek onderzoek de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grootebroek uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Grootebroek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Grootebroek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Grootebroek en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €385. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Grootebroek.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Bovenwoning81 m2285 – €305
Tussenwoning101 m2€340 – €390
Hoekwoning137 m2€410 – €430
2-onder-1 kap152 m2€460 – €490
Villa191 m2€520 – €560
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grootebroek die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Bovenkarspel, Oosterleek, Wijdenes, Hem en Venhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grootebroek-1614

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Grootebroek controleert een onpartijdige deskundige het woonobject. Belangrijk, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Grootebroek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Stede Broec wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie