Bouwkundige keuring s-Graveland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in s-Graveland uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in s-Graveland.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in s-Graveland inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het stucwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in s-Graveland regelen

Wil je snel een inspectie van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en of er houtrot is. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in s-Graveland.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in s-Graveland

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in s-Graveland (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €420. De totale prijs is gebaseerd op een aantal facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in s-Graveland.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning86 m2280 – €325
Tussenwoning116 m2€340 – €390
Hoekwoning139 m2€425 – €435
2-onder-1 kap158 m2€465 – €500
Vrijstaand186 m2€520 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in s-Graveland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Kortenhoef, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden en Badhoevedorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-s-graveland-1243

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in s-Graveland controleert een onafhankelijk ingenieur het huis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een inspectie van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in s-Graveland). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Wijdemeren loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie