Bouwkundige keuring Mensingeweer

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Mensingeweer inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Mensingeweer.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Mensingeweer inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mensingeweer regelen

Direct een analyse van de huidige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Mensingeweer.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in maart 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Mensingeweer

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Mensingeweer (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €280 en €405. De totaalprijs bestaat uit verschillendevariabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Mensingeweer.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning93 m2285 – €315
Tussenwoning106 m2€340 – €370
Hoekwoning143 m2€420 – €450
Twee onder één kap171 m2€455 – €490
Landhuis199 m2€530 – €535
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mensingeweer die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Onderdendam, Saaxumhuizen, Den Andel, Rasquert en Tinallinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mensingeweer-9961

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Mensingeweer controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Mensingeweer). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Het Hogeland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie