Bouwkundige keuring Drachtstercompagnie

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Drachtstercompagnie laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Drachtstercompagnie.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Drachtstercompagnie bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drachtstercompagnie uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Drachtstercompagnie.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het object geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Drachtstercompagnie

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Drachtstercompagnie en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €315 en €415. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Drachtstercompagnie.

Type huis GroottePrijsindicatie
Appartement75 m2290 – €310
Rijwoning123 m2€355 – €385
Hoekhuis125 m2€410 – €450
Twee onder één kap154 m2€460 – €505
Landhuis198 m2€510 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Drachtstercompagnie die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Rottevalle, De Tike, Opeinde, Nijega en De Veenhoop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drachtstercompagnie-9222

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Drachtstercompagnie analyseert een objectieve deskundige de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Drachtstercompagnie). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Smallingerland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie