Bouwkundige keuring Abcoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Abcoude regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Abcoude.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Abcoude benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Abcoude regelen

Heel snel een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Abcoude.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Abcoude

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Abcoude (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €435. De prijs hangt af van verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Abcoude.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning93 m2280 – €330
Rijwoning100 m2€340 – €375
Hoekwoning139 m2€410 – €430
2-onder-1 kap151 m2€470 – €485
Villa187 m2€510 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Abcoude die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Ankeveen, s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Ouderkerk aan de Amstel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-abcoude-1391

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Abcoude bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Abcoude). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente De Ronde Venen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie