Bouwkundige keuring Ankeveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ankeveen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website lees je meer uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ankeveen.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Ankeveen analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ankeveen regelen

Wil je snel een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ankeveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ankeveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ankeveen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De expert heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €270 en €410. Het kostenplaatje is afhankelijk van een aantal facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ankeveen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning76 m2280 – €325
Tussenwoning107 m2€335 – €380
Hoekwoning128 m2€425 – €450
Twee onder één kap161 m2€465 – €500
Villa183 m2€525 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ankeveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Lijnden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ankeveen-1244

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Ankeveen checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ankeveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Wijdemeren loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie