Bouwkundige keuring De Ronde Venen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Ronde Venen laten doen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website tref je praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in De Ronde Venen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Ronde Venen benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de puien en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Ronde Venen regelen

Op korte termijn een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de staat van de isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in De Ronde Venen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in De Ronde Venen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Ronde Venen (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €290 en €475. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in De Ronde Venen.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Appartementje83 m2295 – €325
Rijwoning116 m2€335 – €385
Hoekwoning133 m2€415 – €450
Twee onder één kap153 m2€470 – €485
Vrijstaand186 m2€505 – €560
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Ronde Venen die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden, Nieuwegein en Oudewater.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-ronde-venen-3642

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in De Ronde Venen controleert een objectieve deskundige de potentiële woning. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in De Ronde Venen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Ronde Venen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Mijdrecht
 • Bouwkundige keuring Vinkeveen
 • Bouwkundige keuring Waverveen
 • Bouwkundige keuring Wilnis
 • Bouwkundige keuring Abcoude
 • Bouwkundige keuring Baambrugge
 • Bouwkundige keuring de Hoef
 • Bouwkundige keuring Amstelhoek
 • Plaats een reactie