Bouwkundige keuring Mijdrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Mijdrecht regelen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Mijdrecht.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Mijdrecht benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Mijdrecht plannen

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Mijdrecht.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Mijdrecht

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Mijdrecht (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €330 en €405. Het prijskaartje bestaat uit diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Mijdrecht.

Soort woningWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje87 m2285 – €305
Rijwoning115 m2€350 – €380
Kopwoning132 m2€425 – €430
2-onder-1 kap158 m2€470 – €490
Landhuis190 m2€520 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Mijdrecht die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Kockengen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-mijdrecht-3641

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Mijdrecht bekijkt een objectieve deskundige de woning. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Mijdrecht). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente De Ronde Venen loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie