Bouwkundige keuring Loenen aan de Vecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Loenen aan de Vecht inplannen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Loenen aan de Vecht.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Loenen aan de Vecht benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loenen aan de Vecht uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Loenen aan de Vecht.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Loenen aan de Vecht

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Loenen aan de Vecht en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €490. Het prijskaartje bestaat uit een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Loenen aan de Vecht.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning79 m2280 – €330
Rijwoning105 m2€340 – €375
Hoekwoning132 m2€400 – €440
Twee onder één kap159 m2€470 – €480
Landhuis191 m2€510 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loenen aan de Vecht die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Nieuwersluis, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Breukeleveen en Breukelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loenen-aan-de-vecht-3632

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Loenen aan de Vecht bekijkt een onpartijdige deskundige het gebouw. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Loenen aan de Vecht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Stichtse Vecht loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie