Bouwkundige keuring Maarn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Maarn laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Maarn.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Maarn checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maarn afspreken

Direct een analyse van de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Maarn.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maarn

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Maarn (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €475. Het prijskaartje bestaat uit diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Maarn.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning87 m2300 – €315
Rijtjeshuis109 m2€360 – €385
Hoekpand144 m2€415 – €430
Geschakelde woning173 m2€465 – €495
Villa187 m2€510 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maarn die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Langbroek, Cothen, Doorn, Elst en Uddel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maarn-3951

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Maarn checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Maarn). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie