Bouwkundige keuring Kockengen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Kockengen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Kockengen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Kockengen inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kockengen uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Kockengen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Kockengen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kockengen (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kockengen.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning84 m2285 – €325
Rijwoning109 m2€350 – €370
Hoekhuis126 m2€400 – €445
Geschakelde woning172 m2€450 – €495
Villa177 m2€520 – €560
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kockengen die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwer Ter Aa, Breukeleveen, Breukelen, Westbroek en Tienhoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kockengen-3628

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Kockengen analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kockengen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Stichtse Vecht wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie