Bouwkundige keuring Loenersloot

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Loenersloot inplannen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Loenersloot.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Loenersloot controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loenersloot uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Loenersloot.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Loenersloot

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Loenersloot en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je daar een overzicht met de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €495. De prijs hangt af van diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Loenersloot.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning78 m2280 – €310
Rijwoning102 m2€345 – €380
Kopwoning141 m2€400 – €440
Twee onder één kap151 m2€465 – €490
Villa181 m2€530 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loenersloot die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Kockengen en Nieuwer Ter Aa.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loenersloot-3634

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Loenersloot analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake als je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Loenersloot). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Stichtse Vecht loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie