Bouwkundige keuring Hoogkarspel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogkarspel inplannen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogkarspel.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoogkarspel controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogkarspel plannen

Heb je belang bij een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hoogkarspel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hoogkarspel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste zoek je een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoogkarspel (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €290 en €440. De totaalprijs bestaat uit diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hoogkarspel.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning91 m2€285 – €320
Tussenwoning112 m2€340 – €385
Kopwoning129 m2€405 – €435
Geschakelde woning151 m2€465 – €485
Vrijstaand188 m2€505 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogkarspel die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Grootebroek, Bovenkarspel, Oosterleek, Wijdenes en Hem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogkarspel-1616

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hoogkarspel bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hoogkarspel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Drechterland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie