Bouwkundige keuring Surhuisterveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Surhuisterveen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Surhuisterveen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Surhuisterveen checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Surhuisterveen regelen

Direct meer info over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Surhuisterveen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Surhuisterveen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Surhuisterveen en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een kostenoverzicht om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €410. De prijs is gebaseerd op verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Surhuisterveen.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning98 m2285 – €330
Rijtjeshuis122 m2€335 – €370
Hoekwoning149 m2€415 – €435
Twee onder één kap164 m2€460 – €490
Herenhuis186 m2€515 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Surhuisterveen die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Houtigehage, Drachtstercompagnie, Rottevalle, De Tike en Opeinde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-surhuisterveen-9231

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Surhuisterveen controleert een objectieve deskundige het gebouw. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Surhuisterveen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Achtkarspelen loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie