Bouwkundige keuring Vinkeveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vinkeveen regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Vinkeveen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vinkeveen controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vinkeveen uitvoeren

Op korte termijn een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de staat van de CV-ketel. Hiermee achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Vinkeveen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vinkeveen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Vinkeveen (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €345 en €475. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vinkeveen.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Appartement81 m2280 – €315
Rijtjeshuis106 m2€350 – €390
Hoekwoning130 m2€425 – €440
2-onder-1 kap165 m2€460 – €490
Villa181 m2€525 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Vinkeveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Mijdrecht, Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vinkeveen-3645

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Vinkeveen checkt een objectieve partij het verblijf. Ideaal, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vinkeveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente De Ronde Venen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie