Bouwkundige keuring Hieslum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Hieslum inplannen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform bekijk je actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hieslum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hieslum inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hieslum afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Hieslum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hieslum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hieslum (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een tariefoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €350 en €485. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hieslum.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Studio91 m2€275 – €330
Rijtjeshuis101 m2€350 – €390
Kopwoning129 m2€425 – €445
Geschakelde woning154 m2€450 – €500
Vrijstaand192 m2€530 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hieslum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Ferwoude, Exmorra, Allingawier, Gaast en Piaam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hieslum-8762

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hieslum bekijkt een neutrale partij het huis. Verstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hieslum). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie