Bouwkundige keuring Krimpen aan de Lek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Krimpen aan de Lek laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform verzamelen wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Krimpen aan de Lek.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Krimpen aan de Lek controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Krimpen aan de Lek afspreken

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Krimpen aan de Lek.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Krimpen aan de Lek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Krimpen aan de Lek (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een tariefoverzicht om het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €305 en €400. De prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de bijgaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Krimpen aan de Lek.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement75 m2275 – €320
Tussenwoning113 m2€360 – €385
Kopwoning150 m2€405 – €445
Twee onder één kap151 m2€460 – €500
Landhuis192 m2€525 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Krimpen aan de Lek die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Nieuwerkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Ammerstol, Bergambacht en Vlist.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-krimpen-aan-de-lek-2931

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Krimpen aan de Lek bekijkt een objectieve expert het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Krimpen aan de Lek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Krimpenerwaard loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie