Bouwkundige keuring Wâlterswâld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Wâlterswâld laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wâlterswâld.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wâlterswâld onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wâlterswâld laten uitvoeren

Wil je snel meer info over de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Dan kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wâlterswâld.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wâlterswâld

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Wâlterswâld (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €330 en €465. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wâlterswâld.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartementje84 m2280 – €330
Rijtjeshuis105 m2€360 – €380
Hoekhuis133 m2€410 – €450
Geschakelde woning151 m2€460 – €485
Herenhuis187 m2€510 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wâlterswâld die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Burdaard, De Falom, Broeksterwâld, Jannum en Sibrandahûs.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-walterswald-9113

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Wâlterswâld analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wâlterswâld). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Dantumadiel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie