Bouwkundige keuring Waverveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Waverveen inplannen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Waverveen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Waverveen controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waverveen regelen

Wil je snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Waverveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Waverveen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Waverveen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €330 en €460. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het schema hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Waverveen.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde kosten
Flatwoning91 m2285 – €320
Tussenwoning106 m2€340 – €390
Kopwoning144 m2€400 – €450
Geschakelde woning157 m2€470 – €480
Herenhuis196 m2€505 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Waverveen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Vinkeveen, Mijdrecht, Loenersloot, Vreeland en Loenen aan de Vecht.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waverveen-3646

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Waverveen controleert een neutrale specialist het woonobject. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Waverveen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente De Ronde Venen loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie