Bouwkundige keuring Holtheme

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Holtheme uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Holtheme.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Holtheme inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Holtheme laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Holtheme.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Holtheme

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Holtheme en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €370. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Holtheme.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Bovenwoning82 m2280 – €305
Tussenwoning125 m2€335 – €390
Kopwoning135 m2€400 – €450
Twee onder één kap165 m2€460 – €485
Landhuis199 m2€515 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Holtheme die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Den Velde, Anevelde, Ane, Gramsbergen en De Krim.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-holtheme-7787

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Holtheme bekijkt een onafhankelijk specialist de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Holtheme). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Hardenberg wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie