Bouwkundige keuring Burgwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Burgwerd laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Burgwerd.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Burgwerd bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Burgwerd laten uitvoeren

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Burgwerd.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Burgwerd

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Burgwerd (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €380. De totale prijs is afhankelijk van meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Burgwerd.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde tarief
Appartement81 m2295 – €330
Tussenwoning125 m2€340 – €365
Hoekpand149 m2€420 – €435
Twee onder één kap168 m2€450 – €485
Landhuis190 m2€530 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Burgwerd die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hartwerd, Hidaard, Reahûs, Itens en Easterein.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-burgwerd-8742

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Burgwerd onderzoekt een neutrale ingenieur het woonobject. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Burgwerd). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie