Bouwkundige keuring Tjalleberd

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Tjalleberd uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Tjalleberd.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tjalleberd analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tjalleberd inplannen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de meterkast en en of er sprake is van lekkages. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Tjalleberd.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Tjalleberd

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Tjalleberd en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De specialist kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een indicatie van de kosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €470. De prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Tjalleberd.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Bovenwoning93 m2275 – €315
Tussenwoning111 m2€355 – €375
Hoekhuis125 m2€400 – €450
2-onder-1 kap158 m2€465 – €490
Herenhuis191 m2€525 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Tjalleberd die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Gersloot, De Knipe, Katlijk, Mildam en Oranjewoud.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tjalleberd-8458

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Tjalleberd bekijkt een objectieve specialist het gebouw. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Tjalleberd). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Heerenveen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie