Bouwkundige keuring Pesse

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Pesse inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Pesse.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Pesse analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pesse afspreken

Direct een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Pesse.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Pesse

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Pesse (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een tariefoverzicht om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €305 en €470. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Pesse.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning77 m2290 – €330
Rijwoning116 m2€335 – €385
Hoekpand135 m2€415 – €445
2-onder-1 kap151 m2€450 – €485
Herenhuis185 m2€525 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pesse die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Fluitenberg, Nieuwlande, Hollandscheveld, Kerkenveld en Linde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pesse-7933

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Pesse checkt een onpartijdige expert de woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Pesse). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Hoogeveen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie