Bouwkundige keuring Joure

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Joure laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Joure.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Joure benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Joure afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de ventilatie en en of er asbest aanwezig is. Tevens kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Joure.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Joure

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Joure en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren rond de €285 en €430. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Joure.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Flatwoning75 m2285 – €305
Rijtjeshuis100 m2€350 – €380
Hoekpand147 m2€410 – €450
Geschakelde woning156 m2€455 – €495
Landhuis192 m2€505 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Joure die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Goëngahuizen, Aldeboarn, Terherne, Akkrum en Slijkenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-joure-8501

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Joure bekijkt een neutrale deskundige het woonhuis. Handig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Joure). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie