Bouwkundige keuring Langedijke

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Langedijke laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Langedijke.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Langedijke onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langedijke afspreken

Wil je snel een inspectie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Langedijke.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Langedijke

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Langedijke (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook vind je daar een kostenberekening om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €435. Het kostenplaatje hangt af van allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Langedijke.

Type huis OppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning84 m2280 – €305
Tussenwoning116 m2€350 – €370
Hoekpand142 m2€415 – €445
Twee onder één kap165 m2€455 – €485
Vrijstaand188 m2€510 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Langedijke die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Elsloo, Makkinga, Nijeberkoop, Oldeberkoop en Bontebok.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langedijke-8425

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Langedijke bekijkt een onafhankelijk partij het woonobject. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Langedijke). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie