Bouwkundige keuring Giethmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Giethmen regelen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Giethmen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Giethmen controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Giethmen inplannen

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Giethmen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Giethmen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Giethmen (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een indicatie van de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €395. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Giethmen.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning82 m2300 – €315
Rijwoning116 m2€355 – €390
Hoekpand137 m2€400 – €435
Twee onder één kap165 m2€470 – €480
Vrijstaand192 m2€530 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Giethmen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Dalmsholte, Lierderholthuis, Heino, Wijhe en Wesepe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-giethmen-8147

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Giethmen controleert een onpartijdige deskundige het huis. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Giethmen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Ommen loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie