Bouwkundige keuring IJhorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in IJhorst laten doen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bieden wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in IJhorst.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in IJhorst inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJhorst plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in IJhorst.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in IJhorst

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in IJhorst (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Bovendien vind je hier een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €455. De totaalprijs wordt bepaald door diverse onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in IJhorst.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio89 m2275 – €305
Rijtjeshuis102 m2€345 – €370
Hoekwoning128 m2€420 – €435
2-onder-1 kap167 m2€465 – €505
Herenhuis180 m2€520 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJhorst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Rouveen, Rogat, Nijeveen, Wanneperveen en Nieuw-Balinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijhorst-7955

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in IJhorst onderzoekt een neutrale specialist het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in IJhorst). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Staphorst wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie