Bouwkundige keuring Rouveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rouveen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rouveen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Rouveen analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rouveen regelen

Heb je belang bij inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en of er asbest aanwezig is. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Rouveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Rouveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Rouveen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €490. De prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Rouveen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement100 m2290 – €310
Rijwoning103 m2€360 – €390
Hoekpand133 m2€420 – €435
Twee onder één kap168 m2€475 – €490
Villa198 m2€505 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rouveen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rogat, Nijeveen, Wanneperveen, Nieuw-Balinge en Tiendeveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rouveen-7954

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Rouveen bekijkt een objectieve deskundige het gebouw. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rouveen). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Staphorst wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie