Bouwkundige keuring Born

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Born regelen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Born.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Born bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Born plannen

Op korte termijn een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Born.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Born

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Born (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de inspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €405. De prijs is afhankelijk van verschillendeaspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Born.

Soort woningAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement99 m2275 – €315
Rijtjeshuis124 m2€335 – €370
Hoekwoning149 m2€410 – €450
Geschakelde woning174 m2€455 – €505
Landhuis176 m2€530 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Born die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Nieuwstadt, Roosteren, Susteren, Sint Joost en Ohé en Laak.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-born-6121

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Born analyseert een neutrale partij de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant op het moment dat je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Born). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Sittard-Geleen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie