Bouwkundige keuring Bergharen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Bergharen inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Bergharen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bergharen bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergharen uitvoeren

Wil je snel inzicht in de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Bergharen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Bergharen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bergharen (regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een kostenoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €315 en €480. Het kostenplaatje hangt af van een aantal onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bergharen.

Soort woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartementje92 m2275 – €315
Rijtjeshuis124 m2€345 – €365
Hoekpand142 m2€415 – €440
Geschakelde woning170 m2€450 – €495
Vrijstaand182 m2€505 – €555
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergharen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hernen, Leur, Balgoij, Nederasselt en Overasselt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergharen-6617

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Bergharen onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Bergharen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Wijchen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie