Bouwkundige keuring Veeningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Veeningen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Veeningen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Veeningen onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veeningen laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Veeningen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website vind je ook meer uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Veeningen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Veeningen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €300 en €420. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het onderstaand overzicht berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Veeningen.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning98 m2290 – €325
Rijtjeshuis116 m2€355 – €375
Hoekwoning136 m2€410 – €445
2-onder-1 kap154 m2€465 – €505
Villa188 m2€530 – €545
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veeningen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in de Wijk, IJhorst, Rouveen, Rogat en Nijeveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veeningen-7958

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Veeningen bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Veeningen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente De Wolden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie