Bouwkundige keuring Kallenkote

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kallenkote laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen, de investeringen en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Kallenkote.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kallenkote checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kallenkote plannen

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kallenkote.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kallenkote

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Kallenkote (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €445. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Kallenkote.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde prijzen
Appartement93 m2€285 – €305
Rijwoning122 m2€360 – €390
Hoekpand127 m2€410 – €450
Twee onder één kap167 m2€460 – €500
Vrijstaand188 m2€510 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kallenkote die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Onna, Zuidveen, Basse, Steenwijkerwold en Marijenkampen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kallenkote-8345

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Kallenkote controleert een onpartijdige deskundige het huis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Kallenkote). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie