Bouwkundige keuring Den Haag

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Den Haag laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bekijk je alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Den Haag.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Den Haag inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Haag afspreken

Wil je snel inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Den Haag.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Den Haag

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Haag (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een kostenberekening om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €490. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Den Haag.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement81 m2290 – €320
Tussenwoning114 m2€360 – €370
Hoekwoning136 m2€425 – €430
Twee onder één kap155 m2€465 – €480
Villa190 m2€510 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Haag die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn en Zoeterwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-haag-2553

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Den Haag checkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Den Haag). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Den Haag doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie