Bouwkundige keuring Farmsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Farmsum uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Farmsum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Farmsum controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Farmsum inplannen

Direct meer info over de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Farmsum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Farmsum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Farmsum (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €475. Het prijskaartje hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Farmsum.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje92 m2275 – €325
Tussenwoning119 m2€340 – €365
Hoekwoning143 m2€425 – €445
2-onder-1 kap150 m2€465 – €495
Vrijstaand200 m2€525 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Farmsum die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Startenhuizen, Garsthuizen, Westeremden, Stedum en Garrelsweer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-farmsum-9936

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Farmsum bekijkt een onafhankelijk partij het huis. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Farmsum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Delfzijl doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie