Bouwkundige keuring Garrelsweer

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Garrelsweer uitvoeren is heel erg verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite bieden wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Garrelsweer.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Garrelsweer checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de meterkast en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Garrelsweer laten uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Garrelsweer.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Garrelsweer

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Garrelsweer (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €420. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Garrelsweer.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Etagewoning87 m2€300 – €320
Rijtjeshuis116 m2€350 – €375
Hoekhuis133 m2€405 – €440
Twee onder één kap169 m2€460 – €480
Villa179 m2€520 – €535
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Garrelsweer die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Wirdum, t Zandt, Zeerijp, Eenum en Leermens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-garrelsweer-9918

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Garrelsweer onderzoekt een neutrale specialist de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Garrelsweer). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Loppersum loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie