Bouwkundige keuring Krewerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Krewerd laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Krewerd.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Krewerd onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de riolering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Krewerd uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Krewerd.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Krewerd

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Krewerd en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €460. De prijs is gebaseerd op allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Krewerd.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Studio100 m2275 – €320
Rijtjeshuis107 m2€350 – €390
Kopwoning129 m2€415 – €450
2-onder-1 kap173 m2€475 – €495
Vrijstaand199 m2€520 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Krewerd die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Garnwerd, Feerwerd, Ezinge, Saaksum en Lauwerzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-krewerd-9904

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Krewerd bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Krewerd). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Delfzijl wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie