Bouwkundige keuring Ezinge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ezinge uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ezinge.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ezinge checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ezinge afspreken

Heel snel inzicht in de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ezinge.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ezinge

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ezinge en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €425. De prijs hangt af van verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ezinge.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio83 m2290 – €310
Tussenwoning124 m2€355 – €375
Hoekpand143 m2€410 – €440
Geschakelde woning163 m2€470 – €500
Villa189 m2€510 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ezinge die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Saaksum, Lauwerzijl, Niehove, Oldehove en Den Ham.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ezinge-9891

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Ezinge bekijkt een objectieve specialist de woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ezinge). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie