Bouwkundige keuring Wergea

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wergea laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen, de kosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wergea.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wergea controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wergea inplannen

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wergea.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wergea

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wergea en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit document staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €470. De totale prijs is afhankelijk van diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wergea.

Soort huisGrootteGemiddelde onkosten
Flatwoning100 m2295 – €305
Rijtjeshuis100 m2€335 – €370
Hoekwoning147 m2€420 – €440
Geschakelde woning161 m2€465 – €495
Vrijstaand175 m2€520 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wergea die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Warstiens, Warten, Grou, Oosterend en Hoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wergea-9005

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Wergea onderzoekt een neutrale specialist de woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wergea). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Leeuwarden loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie