Bouwkundige keuring Saaksum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Saaksum inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Saaksum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Saaksum analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Saaksum uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de staat van de isolatie. Dan weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Saaksum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Saaksum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Saaksum (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je daar een kostenberekening om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €310 en €385. De totaalprijs bestaat uit meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Saaksum.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Appartement87 m2280 – €310
Tussenwoning110 m2€340 – €375
Hoekwoning132 m2€400 – €440
Geschakelde woning167 m2€455 – €495
Villa176 m2€510 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Saaksum die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Lauwerzijl, Niehove, Oldehove, Den Ham en Kommerzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-saaksum-9886

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Saaksum onderzoekt een onafhankelijk partij het huis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Saaksum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Westerkwartier loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie