Bouwkundige keuring Finsterwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Finsterwolde regelen is dan zeer verstandig. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Finsterwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Finsterwolde controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de vloerconstructies en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Finsterwolde uitvoeren

Heel snel een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het stucwerk en de technische staat van de CV-installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Finsterwolde.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Finsterwolde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Finsterwolde (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een kostenindicatie om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €445. De totale prijs is afhankelijk van diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Finsterwolde.

Type woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio93 m2280 – €330
Rijtjeshuis122 m2€340 – €370
Hoekwoning138 m2€410 – €435
Twee onder één kap155 m2€470 – €500
Herenhuis184 m2€520 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Finsterwolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Oostwold, Midwolda, Scheemda, Westerlee en Heiligerlee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-finsterwolde-9684

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Finsterwolde bekijkt een objectieve specialist het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Finsterwolde). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Oldambt bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie