Bouwkundige keuring Velsen-Noord

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Velsen-Noord laten doen is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina verzamelen wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Velsen-Noord.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Velsen-Noord controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Velsen-Noord inplannen

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie. Tevens achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Velsen-Noord.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Velsen-Noord

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Velsen-Noord en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €380. De totaalprijs wordt bepaald door diverse punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Velsen-Noord.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Appartementje78 m2295 – €330
Rijwoning112 m2€345 – €365
Kopwoning125 m2€425 – €430
Geschakelde woning150 m2€470 – €505
Landhuis187 m2€530 – €540
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Velsen-Noord die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wijk aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en Akersloot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-velsen-noord-1951

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Velsen-Noord bekijkt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Velsen-Noord). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Velsen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie