Bouwkundige keuring Termunten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Termunten laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Termunten.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Termunten onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Termunten inplannen

Wil je snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Termunten.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook handige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Termunten

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Termunten en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een kostenberekening om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €450. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Termunten.

Soort huisAantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje97 m2275 – €330
Rijtjeshuis115 m2€350 – €385
Hoekhuis149 m2€410 – €440
Geschakelde woning151 m2€455 – €490
Vrijstaand181 m2€525 – €540
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Termunten die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Woldendorp, Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda en t Waar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-termunten-9947

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Termunten controleert een objectieve specialist het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Termunten). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Delfzijl bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie