Bouwkundige keuring Nieuwolda

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwolda inplannen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwolda.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwolda bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de groepenkasten en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwolda regelen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Dan kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nieuwolda.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nieuwolda

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuwolda (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of de makelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €475. Het kostenplaatje hangt af van een aantal variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwolda.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Flatwoning99 m2290 – €315
Tussenwoning123 m2€350 – €385
Hoekhuis148 m2€425 – €445
Twee onder één kap162 m2€460 – €500
Villa189 m2€525 – €555
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwolda die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuw Scheemda, t Waar, Tjuchem, Meedhuizen en Farmsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwolda-9944

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Nieuwolda bekijkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwolda). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oldambt loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie