Bouwkundige keuring Nieuw Scheemda

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuw Scheemda laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Nieuw Scheemda.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nieuw Scheemda controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw Scheemda inplannen

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nieuw Scheemda.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Nieuw Scheemda

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nieuw Scheemda en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een tariefoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €325 en €420. De totale prijs bestaat uit meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw Scheemda.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Flatwoning97 m2280 – €310
Rijwoning125 m2€335 – €385
Hoekpand148 m2€420 – €450
2-onder-1 kap160 m2€470 – €490
Herenhuis188 m2€505 – €540
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw Scheemda die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in t Waar, Tjuchem, Meedhuizen, Farmsum en Startenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-scheemda-9943

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Nieuw Scheemda checkt een objectieve specialist het woonhuis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nieuw Scheemda). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Oldambt loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie