Bouwkundige keuring Grootschermer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Grootschermer laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Grootschermer.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Grootschermer analyseert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grootschermer inplannen

Wil je snel een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Grootschermer.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Grootschermer

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Grootschermer (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €295 en €420. Het prijskaartje bestaat uit verschillende aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Grootschermer.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Appartementje83 m2300 – €330
Rijwoning121 m2€340 – €375
Kopwoning133 m2€420 – €450
Geschakelde woning163 m2€475 – €485
Herenhuis189 m2€530 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grootschermer die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Oterleek, Stompetoren, Sint Pancras, Koedijk en Oudorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grootschermer-1843

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Grootschermer checkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Grootschermer). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Alkmaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie