Bouwkundige keuring Woldendorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Woldendorp uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Woldendorp.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Woldendorp controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de riolering en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woldendorp regelen

Op korte termijn een analyse van de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en de technische staat van de CV-installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Woldendorp.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Woldendorp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Woldendorp en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd bekijk je hier een indicatie van de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €300 en €405. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Woldendorp.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning100 m2285 – €315
Rijtjeshuis106 m2€340 – €390
Kopwoning149 m2€410 – €445
Geschakelde woning163 m2€450 – €500
Vrijstaand175 m2€525 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Woldendorp die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wagenborgen, Nieuwolda, Nieuw Scheemda, t Waar en Tjuchem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woldendorp-9946

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Woldendorp onderzoekt een objectieve expert het verblijf. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Woldendorp). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Delfzijl wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie