Bouwkundige keuring Zoeterwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Zoeterwoude laten doen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bekijk je alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zoeterwoude.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Zoeterwoude analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zoeterwoude afspreken

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Zoeterwoude.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zoeterwoude

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zoeterwoude (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €305 en €450. De prijs bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zoeterwoude.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Appartement90 m2275 – €325
Tussenwoning125 m2€360 – €375
Hoekwoning128 m2€425 – €450
Twee onder één kap166 m2€475 – €500
Villa194 m2€525 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Zoeterwoude die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Teylingen, Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden en Westland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zoeterwoude-2381

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Zoeterwoude onderzoekt een onpartijdige partij het woonhuis. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zoeterwoude). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Zoeterwoude wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Gelderswoude
 • Plaats een reactie